+48 886 640 840

Dokumenty do pobrania

Zapytanie ofertowe na zakup maszyny do lodów --Korekta

30.03.2017

Zapytanie ofertowe na zakup maszyny do pasteryzacji

30.03.2017

Zapytanie ofertowe - szkolenia

01.03.2017

Zapytanie ofertowe - usługa reklamowa

20.02.2017

Zapytanie ofertowe na zakup garownika

06.02.2017

Zapytanie ofertowe na zakup miesiarki planetarnej

06.02.2017

Zapytanie ofertowe na zakup schładzarki szokowej

01.02.2017

Zapytanie ofertowe na zakup szafy mroźniczej

01.02.2017

Zapytanie ofertowe na zakup pieca

04.02.2017

Zapytanie ofertowe usługa remontowa

07.03.2017

Wyniki

Protokół z dnia 15.03.17 z wyboru ofert składanych do zapytania ofertowego dotyczocego wyboru wykonawcy na wykonanie usługi remontowej w lokalu kawiarni maska coffe & sweet przy ul. witosa 36a w gorzowie wlkp.

15.03.2017

Protokół z dnia 28.02.17 z wyboru ofert składanych do zapytania ofertowego dotyczocego wyboru wykonawcy na usługę promocyjno - informacyjną

28.02.2017

Protokół z dnia 12.02.17 z wyboru ofert składanych do zapytania ofertowego dotyczocego wyboru wykonawcy na zakup pieca konwekcyjno - parowego piekarskiego unox bakertop one

12.02.2017

Protokół z dnia 14.02.17 z wyboru ofert składanych do zapytania ofertowego dotyczocego wyboru wykonawcy na zakup garownika do pieców bakertop

14.02.2017

Protokół z dnia 14.02.17 z wyboru ofert składanych do zapytania ofertowego dotyczocego wyboru wykonawcy na zakup miesiarki planetarnej

14.02.2017

Protokół z dnia 12.02.17 z wyboru ofert składanych do zapytania ofertowego dotyczocego wyboru wykonawcy na zakup szafy mroźniczej o pojemności 620 L

12.02.2017

Opis projektu

W ramach projektu Żywność przyjazna osobom z nietolerancjami pokarmowymi - zakup wyposażenia do laboratorium w Gorzowie Wielkopolskim wyposażymy laboratorium w specjalistyczne maszyny, które posłużą do opracowania technologii wytwarzania innowacyjnych produktów spożywczych, z zachowaniem poniższych warunków:

  • składniki wolne od glutenu,
  • skład surowcowy na bazie wyłącznie naturalnych składników bez dodatków konserwantów, spulchniaczy i utrwalaczy,
  • ograniczenie lub całkowita eliminacja dodatków chemicznych,
  • opracowanie i stworzenie mieszanki do produkcji lodów bez dodatku cukrów prostych (sacharozy, fruktozy, glukozy, dekstrozy itp.),
  • dobór składników o obniżonej wartości kalorycznej,
  • dobór składników o obniżonym ładunku glikemicznym.

 

Kierowanie się powyższymi kryteriami pozwoli na dobór składników niezbędnych do wytworzenia produktów odpowiednich dla osób z nietolerancjami pokarmowymi, takimi jak: nietolerancja częściowa lub całkowita na gluten, białko jajka kurzego i mleka krowiego, nietolerancja laktozy oraz dla osób chorych na cukrzyce. W trakcie projektu zostaną opracowane dwa produkty: lody bezglutenowe o obniżonej kaloryczności oraz bezglutenowe pieczywo na naturalnym zakwasie, z niskim indeksem glikemicznym o obniżonej kaloryczności.

 

Na rynku istnieje luka w zakresie dostępu do żywności specjalnego przeznaczenia, zatem działania projektowe przełożą się na podniesienie poziomu innowacyjności i konkurencyjności regionu województwa lubuskiego. Projekt będzie się składał z następujących etapów:

  • adaptacja pomieszczenia,
  • zakup urządzeń do laboratorium wraz z instalacją i uruchomieniem,
  • szkolenie kadry oraz działania promocyjno-informacyjne,
  • rozliczenie projektu.

 

Wartość projektu: 191 880,00 PLN
Wkład Funduszy Europejskich: 88 350,00 PLN

Katarzyna Masny, Bartosz Masny

 

Maska Kawiarnia Gorzów Wlkp.